Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

Warmte verliesberekening

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wilt u weten of het  mogelijk is om uw huis met een warmtepomp te verwarmen?

Een warmtepomp warmt het verwarmingswater meestal op tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op 60 tot 80 graden. Een warmtepomp werkt dus met een lagere temperatuur. Daarmee kan je huis toch snel genoeg warm worden, als de radiatoren of de vloerverwarming (je afgiftesysteem) hiervoor geschikt zijn. De meeste huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Maar niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elk huis. Soms zijn er voorbereidingen nodig. Zoals aanvullende isolatiemaatregelen, aanpassingen op het verwarmingssysteem en/of energiebesparende maatregelen.

Daarom is het verstandig om een warmte verlies berekening te maken om te zien  of het mogelijk is

Wat is een warmteverliesberekening?

Met een warmteverliesberekening wordt het verwarmingsvermogen bepaald dat nodig is om de binnentemperatuur comfortabel te houden in de koudste maanden van het jaar. Er wordt berekend volgens ISSO-publicaties 51 . Deze vormen samen de erkende berekenmethode voor het bepalen van de warmtebehoefte in een woning of utiliteitsgebouw. In deze berekening wordt rekening gehouden met ventilatie-, infiltratie-, en transmissieverliezen en opwarmtoeslag.

Deze warmteverliesberekening kan ook gebruikt worden om inzicht te krijgen in slecht geïsoleerde ruimten. Deze kunnen de oorzaak zijn van enorm hoge warmteverliezen, welke vaak redelijk eenvoudig te verhelpen zijn. Dit is niet alleen goed voor uw klimaat, maar ook voor uw portemonnee!

Ook voor het berekenen van het afgifte vermogen indien er met een lage temperatuur verwarmd gaat worden.

 

Het berekende vermogen is een schatting en de berekening wordt met de grootst mogelijke zorg opgesteld op basis van de informatie via de inventarisatielijst die mij ter beschikking wordt gesteld.

[/vc_column_text][vc_column_text]Aan de hand van de ingevulde gegevens kan ik een warmteverlies berekening maken dan kunt u zien of het verbruik bij uw woning past en een advies geven om uw woning energie zuiniger te maken.[/vc_column_text][vc_column_text]Energieadvies aan huis zal persoonlijke gegevens zorgvuldig beschermen en beveiligen.[/vc_column_text][vc_btn title=”Privacy statement” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.energieadviesaanhuis.nl%2Fpricacy-statement%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1461″ img_size=”full”][vc_column_text]Ronald Oosterwijk
Biesbos 2
2675 RE Honselersdijk
06-10122512

info@energieadviesaanhuis.nl
kvk nummer: 64958744

BTW-id NL001725663B67[/vc_column_text][vc_column_text]Selecteer een geldig formulier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]