Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

Warmtescan

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Herkent u zich ook hierin?

 • Past uw gasverbruik wel bij de grootte van uw woning?
 • Ervaart u tocht maar weet niet waar het precies vandaan komt?
 • Heeft u geen aangenaam warmte comfort in huis of uw (thuis)werkplek?
 • Is het in de zomer te warm in uw woning?
 • Heeft u vocht en/of schimmelvorming in bepaalde vertrekken?
 • Verbouwplannen maar weet niet waar de leidingen liggen?
 • Twijfels over de staat van de isolatie van uw object?

Kies dan de mogelijkheid om mij als als thermograaf in te huren voor een warmtescan met infraroodcamera!

De WarmteScan

De warmtescan uitgevoerd door Level 1 gecertificeerd thermografisch inspecteur Ronald Oosterwijk van Energieadvies aan huis wordt steeds vaker als hulpmiddel gebruikt om te zien waar warmte weglekt uit huizen. Zulke warmtebeelden van gevels en daken kunnen sterk in detail verschillen.

Er zijn grofweg twee soorten warmtebeelden: de quick scan en de uitgebreide warmtebeeld-rapportage. Zo wordt u aan het denken gezet over de energiezuinigheid van uw woning. Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. In de maanden november t/m april vroeg in de ochtend of in de avond bij bewolking en de temperatuur <10 graden Celcius is zijn de omstandigheden daarom het beste.

Kantoor of Werkplek

Als u op kantoor of de werkplek last heeft van een oncomfortabel klimaat, dan kan ik u helpen met het achterhalen van de oorzaak én het vinden van praktische oplossingen.

U kunt de infrarood warmtescan ook combineren met een uitgebreidere energie scan voor uw woning zodat u een beter inzicht krijgt in het verbruik. De infrarood warmtescan wordt uitgevoerd volgens norm NEN-EN 13187, een verschil in temperatuur ≥ 10°C tussen binnen en buiten, weinig wind (max. windkracht 2), geen zonneschijn, geen regen, Infraroodcamera’s meten infraroodstraling welke door de camera wordt omgezet in een infrarood beeld. De stralingsintensiteit is een functie van oppervlaktetemperatuur, oppervlak karakteristieke eigenschappen, omgevingscondities en de IR detector zelf. De norm specificeert een kwalitatieve inspectie. Hiermee wordt bedoeld dat de inspectie primair is gericht op het traceren van grote variaties in thermische eigenschappen, inclusief lucht dichtheid, van de externe gebouwenschil (en/of onderdelen).

Localisatie

Met een warmtescan kan het volgende gelokaliseerd worden:
 • Ontbrekende isolatie: Localiseer ontbrekende isolatie in muur, vloer of dak door een vergelijking te maken met omliggende gebieden.
 • Waterschade: Vind verborgen gebreken en waterlekkages voordat ze voor grote schade zorgen en leg tevens het bewijs vast van het probleem
 • Luchtlekkages: Detecteer luchtlekkages rondom ramen, kozijnen en deuren. Tijdige reparatie bespaart kosten
 • Electrische problemen: Vind elektrische problemen in de meterkast of slecht werkende zonnepanelen snel.
 • Vloerverwarming problemen: Ontdek lekkende leidingen en breng het rendement van uw vloerverwarming in kaart.
 • Vocht en schimmel: Breng vocht en schimmelproblemen snel in kaart en voorkom schade of gezondheidsproblemen
 • Insectenplaag: Voorkom vervelende insectenplagen in of om uw huis of bedrijf door het nest van de insecten snel op te sporen en te vernietigen.

De Mogelijkheden

Quick Warmtescan buitenzijde: Met deze scan maak ik opnames van de buitenkant van uw woning om de buitenschil te kunnen controleren op onregelmatigheden. Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van onze werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht. Met de thermische camera controleer ik de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. U krijgt de opnames in een rapportage per mail toegestuurd.

Quick Warmtescan binnenzijde: Met deze scan maak ik opnames van de binnenkant van uw woning om de oorzaken van het discomfort te ontdekken. Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van onze werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht. Met de thermische camera controleer ik de binnenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. U krijgt de opnames in een rapportage per mail toegestuurd.

Warmtescan BASIS (binnen en buiten) met analyse en rapportage: U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen In voorbereiding op mijn bezoek is het volgende van belang: Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht. Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij beknopte oplossingen/aanbevelingen. U krijgt de resultaten in pdf vorm via de mail toegestuurd.

Warmtescan EXTRA inclusief snel berekening warmteverlies met analyse verduurzaming. U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Als u gegevens hebt van uw woning/pand zoals bijvoorbeeld over de verwarmingsinstallatie of bouwtekeningen, dan is het handig dat u die van te voren klaar heeft liggen. Heeft u deze gegevens niet? Dat is geen probleem, in de meeste gevallen kunnen we ook zonder prima ‘uit de voeten’. In voorbereiding op ons bezoek is het volgende van belang: Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht. Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. In het verslag worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Aan de voorgedragen oplossingen in het advies koppel ik indicatieve richtprijzen. Op die manier weet u wat ongeveer de kosten zijn als u besluit maatregelen uit te laten voeren. De richtprijzen zijn gebaseerd op ervaringsgetallen en prijzen uit ‘de markt’. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Kortom:

U hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij oplossingen/aanbevelingen. Hierbij krijgt u ook een warmteverlies berekening volgens NTA 8800 (bepalingsmethode energieprestatie van gebouwen) om een beter inzicht te krijgen of uw energieverbruik past bij uw situatie. Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via ramen, deuren, het dak, de vloer… Hoe zwakker de thermische isolatie is, hoe groter het warmteverlies. Daarnaast reken ik scenario’s door m.b.t. gasloze oplossingen , hybride of volledig gasloos. U krijgt de resultaten in pdf vorm via de mail toegestuurd.

Interesse? Neem dan nu contact op!

Tarieven

Bedragen zijn incl. 21% btw. *Toeslag voorrijkosten > meer dan 30 km afstand vanuit het Westland €1,25 per km naar bestemming Het aanvragen van offertes bij div. leveranciers m.b.t. isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, restauratie, glas en kozijnen warmteafgifte systemen t.b.v. verduurzaming woning kan op na calculatie worden uitgevoerd.

Neem nu Contact op met mij

Natuurlijk wilt u ook geld besparen en Duurzaam bezig zijn. Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Soort
Aanhef
Naam
Ik heb interesse in:
Oppervlakte <150 m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Oppervlakte >150-250 m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Oppervlakte >250-350m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Offerte op maat
Toestemming