Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Warmtescan zomer

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Warmtescan zomer

Herkent u zich ook hierin?

-Is het in de zomer te warm in uw woning?

-Twijfels over de staat van de isolatie van uw object?

Bij een warmtescan (infrarood scan / thermografisch onderzoek) wordt vaak aan de winter gedacht. Hierbij worden de plekken waar kostbare warmte (energie) uit uw woning weglekt met warmtebeelden letterlijk in beeld gebracht. Maar andersom kan ook!

In de zomer kunnen warmtebeelden in uw huis namelijk een goede indruk geven van waar de warmte binnenkomt. Warmte waardoor koele ruimten ongewenst verwarmd worden.

Met gerichte oplossingen kunt u er dan voor zorgen dat u  er lekker koel en comfortabel bij zitten elke zomer. Dan hoeft u ook geen dure airco te hebben staan met onnodig energieverlies, voor als het weer zo snikheet wordt als afgelopen zomer.

Kies dan de mogelijkheid om mij als als thermograaf in te huren voor een warmtescan met infraroodcamera

De warmtescan uitgevoerd door Level 1 gecertificeerd thermografisch inspecteur Ronald Oosterwijk van Energieadvies aan huis wordt steeds vaker als hulpmiddel gebruikt om te zien waar warmte weglekt uit huizen. Zulke warmtebeelden van gevels en daken kunnen sterk in detail verschillen.

Bij een warmtescan (infrarood scan / thermografisch onderzoek) wordt vaak aan de winter gedacht. Hierbij worden de plekken waar kostbare warmte (energie) uit uw woning weglekt met warmtebeelden letterlijk in beeld gebracht. Maar andersom kan ook!

In de zomer kunnen warmtebeelden in uw huis namelijk een goede indruk geven van waar de warmte binnenkomt. Warmte waardoor koele ruimten ongewenst verwarmd worden.

Met gerichte oplossingen kunt u er dan voor zorgen dat u en uw gezin er lekker koel en comfortabel bij zitten elke zomer. Dan hoeft u ook geen dure airco te hebben staan met onnodig energieverlies, voor als het weer zo snikheet wordt als afgelopen zomer.

U kunt de infrarood warmtescan ook combineren met een uitgebreidere energie scan voor uw woning zodat u een beter inzicht krijgt in het verbruik.

Infraroodcamera’s meten infraroodstraling welke door de camera wordt omgezet in een infrarood beeld.

De stralingsintensiteit is een functie van oppervlaktetemperatuur, oppervlak karakteristieke eigenschappen, omgevingscondities en de IR detector zelf.

De norm specificeert een kwalitatieve inspectie.

Hiermee wordt bedoeld dat de inspectie primair is gericht op het traceren van grote variaties in thermische eigenschappen, inclusief lucht dichtheid, van de externe gebouwenschil (en/of onderdelen).

Warmtescan in de zomer biedt voordelen voor in de winter

Door het verbeteren van uw woning in de zomer profiteert u ook in de winter. Een koel huis in de zomer is namelijk een warm huis in de winter.
De maatregelen als gevolg van een warmtescan besparen u naast aircokosten in de zomer dus ook aanzienlijk veel stookkosten in de winter.

Gericht isoleren voor een prettig leefklimaat
Met een warmtecamera meet ik de temperatuur in iedere ruimte van uw huis, de temperatuur van bouwmaterialen, de ruimtetemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Met een warmtescan kunnen verschillende zaken aan het licht komen, zoals:

Ontbrekende isolatie
Natte of uitgezakte isolatie
Gebrekkige isolatie
Kieren, naden en gaten
Bouwgebreken
Energetische koudebrug
Lekkages
Het gericht isoleren op de zwakke plekken in uw vloer, dak en gevels kan u al veel extra wooncomfort bieden. De gewenste temperatuur blijft namelijk beter en langer in uw woning hangen. Dit is de beste vorm van comfortverbetering en energiebesparing.

Een woonruimte testen op warmtelekkage met de warmtescan

Naast wooncomfort is isoleren ook goed voor uw gezondheid. Geen of gebrekkige isolatie zorgt voor vochtvorming, schimmel en mogelijk houtrot in vloeren, daken en gevels. Het gevolg hiervan is een toename van huisstofmijt, beestjes die allergische stoffen verspreiden.
Tegenwoordig zijn er heel veel mooie mogelijkheden om effectief te isoleren.

Naast isolatie en bouwkundig advies door een warmtescan, is het voor warmtewering ook verstandig om te kijken naar:

Isolerend glas HR++ / HR+++
Raambekleding
Zonwerend glas
Zonneschermen
Ventilatie
Ik denk hierover graag met u mee.

Warmtescan in de zomer biedt voordelen voor in de winter
Houd warmte buiten in de zomerDoor het verbeteren van uw woning in de zomer profiteert u ook in de winter. Een koel huis in de zomer is namelijk een warm huis in de winter.
De maatregelen als gevolg van een warmtescan besparen u naast aircokosten in de zomer dus ook aanzienlijk veel stookkosten in de winter.

Als energieadviseur in hart en nieren weet ik veel af van energiewinning uit de natuur, zoals zonne energie. Graag zoek ik samen met u naar een mix van mogelijkheden zodat u misschien energiearm of zelfs energieneutraal kunt gaan wonen.

Bespaar op energie nu de energiekosten stijgen
Hoe besparen met een warmtescan in de zomerAangezien de energiekosten elk jaar steeds verder stijgen, kunt u maar beter zorgen dat u extra geld in uw huis spendeert in plaats van in uw energierekening. Isolatieverbetering kan voor een huis vele honderden euro’s per jaar opleveren waarbij wooncomfort en gezond wonen sterk toenemen.

Laten we bovendien niet vergeten dat het besparen op energie ook goed is voor ons milieu en het toekomstig leefklimaat van de nieuwe en reeds jonge wereldbewoners.

Warmtescan (voor de zomer) aanvragen?
Bent u benieuwd wat een warmtescan voor uw huis, wooncomfort en leefklimaat kan betekenen? Vraag gerust een warmtescan aan.

Met een warmtescan kan het volgende gelokaliseerd worden:

  • Ontbrekende isolatie – Localiseer ontbrekende isolatie in muur, vloer of dak door een vergelijking te maken met omliggende gebieden.
  • Waterschade – Vind verborgen gebreken en waterlekkages voordat ze voor grote schade zorgen en leg tevens het bewijs vast van het probleem
  • Insectenplaag – Voorkom vervelende insectenplagen in of om uw huis of bedrijf door het nest van de insecten snel op te sporen en te vernietigen.

De mogelijkheden

Warmtescan Quick 

U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of mogelijk een andere reden om mij in te schakelen. Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen.

  • Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden.
  • U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van onze werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden.
  • Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht.

U krijgt direct aanbevelingen en tips

Warmtescan BASIS 

U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort  in de winter of zomer in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen In voorbereiding op mijn bezoek is het volgende van belang:

Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij beknopte oplossingen/aanbevelingen

Warmtescan EXTRA inclusief warmteverlies berekening  (meest gekozen optie bij verbeteren van de woning)

U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Als u gegevens hebt van uw woning/pand zoals bijvoorbeeld over de verwarmingsinstallatie of bouwtekeningen, dan is het handig dat u die van te voren klaar heeft liggen. Heeft u deze gegevens niet? Dat is geen probleem, in de meeste gevallen kunnen we ook zonder prima ‘uit de voeten’. In voorbereiding op ons bezoek is het volgende van belang:

  • Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden.
  • U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden.
  • Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht.

Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. In het verslag worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Aan de voorgedragen oplossingen in het advies koppel ik indicatieve richtprijzen. Op die manier weet u wat ongeveer de kosten zijn als u besluit maatregelen uit te laten voeren. De richtprijzen zijn gebaseerd op ervaringsgetallen en prijzen uit ‘de markt’. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij oplossingen/aanbevelingen.

Hierbij krijgt u ook een warmteverlies berekening volgens NTA 8800 (bepalingsmethode energieprestatie van gebouwen)  om een beter inzicht te krijgen of uw energieverbruik past bij uw situatie. Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via ramen, deuren, het dak, de vloer… Hoe zwakker de thermische isolatie is, hoe groter het warmteverlies. Aanvullend maak ik een 2e berekening om te laten zien wat het effect is van de genomen maatregelen.

Warmtescan TOTAAL

Dit pakket is een aanvulling op de warmtescan extra de oplossingen en aanbevelingen worden meer onder de loep genomen. Het algemene karakter van de aangedragen oplossingen/aanbevelingen verandert in een concreet, op uw situatie toegespitst, maatwerkadvies. We doen onderzoek naar de beste oplossing. De beste oplossing kan per woning/pand, ook al hebben we te maken met hetzelfde probleem, erg verschillen. Ik hou in mijn advies o.a. rekening met: kosten, toe te passen materialen en eventuele terugverdientijden. Ik probeer daarbij oplossingen aan te dragen die esthetisch verantwoord zijn en zo weinig mogelijk belastend zijn voor het milieu. Aan de voorgedragen oplossingen in het maatwerkadvies koppel ik indicatieve richtprijzen. Op die manier weet u wat ongeveer de kosten zijn als u besluit maatregelen uit te laten voeren. De richtprijzen zijn gebaseerd op ervaringsgetallen en prijzen uit ‘de markt’. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De prijs* is inclusief reiskosten tot 40km afstand vanuit het Westland  daarboven geldt een toeslag van €1,00 per km

De beste besparing is de energie die u niet verbruikt!”      

         energieconsultant

Ronald Oosterwijk
Biesbos 2
2675 RE Honselersdijk Westland
06-10122512

info@energieadviesaanhuis.nl

Meld u aan voor een warmtescan in de zomer

vink Eerlijk en onafhankelijk (duurzaam)advies
vink Ik vergelijk appels met appels
vink Bespaar tot honderden euro’s per jaar
vink Energiescan en warmtescan
vink Online vergelijking van de scherpste energiedeals