Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

Warmtescan, een belangrijk hulpmiddel

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

De warmtescan, een belangrijk hulpmiddel!

Herkent u zich ook hierin?

 • Past uw gasverbruik wel bij de grootte van uw woning?
 • Ervaart u tocht maar weet niet waar het precies vandaan komt?
 • Heeft u geen aangenaam warmte comfort in huis of u werkplek?
 • Is het in de zomer te warm in uw woning?
 • Heeft u vocht en/of schimmelvorming in bepaalde vertrekken?
 • Verbouwplannen maar weet niet waar de leidingen liggen?
 • Twijfels over de staat van de isolatie van uw object?
 • Blijven de radiatoren te koud?
 • U heeft vloer verwarming maar heeft toch nog koude voeten?

Kies dan de mogelijkheid om mij als als thermograaf in te huren voor een warmtescan met infraroodcamera!

NAAR CONTACT

De WarmteScan

De warmtescan uitgevoerd door Level 1 gecertificeerd thermografisch inspecteur Ronald Oosterwijk van Energieadvies aan huis wordt steeds vaker als hulpmiddel gebruikt om te zien waar warmte weglekt uit huizen. Zulke warmtebeelden van gevels en daken kunnen sterk in detail verschillen.
Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht.  Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij beknopte oplossingen/aanbevelingen. U krijgt de resultaten in pdf vorm via de mail toegestuurd.
Er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. In de maanden november t/m april vroeg in de ochtend of in de avond bij bewolking en de temperatuur <10 graden Celcius is zijn de omstandigheden daarom het beste.

Kantoor of Werkplek

Als u op kantoor of de werkplek last heeft van een oncomfortabel klimaat, dan kan ik u helpen met het achterhalen van de oorzaak én het vinden van praktische oplossingen. U kunt de infrarood warmtescan ook combineren met een uitgebreidere energie scan voor uw woning zodat u een beter inzicht krijgt in het verbruik.
De infrarood warmtescan wordt uitgevoerd volgens norm NEN-EN 13187, een verschil in temperatuur ≥ 10°C tussen binnen en buiten, weinig wind (max. windkracht 2), geen zonneschijn, geen regen.
Infraroodcamera’s meten infraroodstraling welke door de camera wordt omgezet in een infrarood beeld.
De stralingsintensiteit is een functie van oppervlaktetemperatuur, oppervlak karakteristieke eigenschappen, omgevingscondities en de IR detector zelf.
De norm specificeert een kwalitatieve inspectie.
Hiermee wordt bedoeld dat de inspectie primair is gericht op het traceren van grote variaties in thermische eigenschappen, inclusief lucht dichtheid, van de externe gebouwenschil (en/of onderdelen).

Localisatie

Met een warmtescan kan het volgende gelokaliseerd worden:
 • Ontbrekende isolatie: Localiseer ontbrekende isolatie in muur, vloer of dak door een vergelijking te maken met omliggende gebieden.
 • Waterschade: Vind verborgen gebreken en waterlekkages voordat ze voor grote schade zorgen en leg tevens het bewijs vast van het probleem
 • Luchtlekkages: Detecteer luchtlekkages rondom ramen, kozijnen en deuren. Tijdige reparatie bespaart kosten
 • Electrische problemen: Vind elektrische problemen in de meterkast of slecht werkende zonnepanelen snel.
 • Vloerverwarming problemen: Ontdek lekkende leidingen en breng het rendement van uw vloerverwarming in kaart.
 • Vocht en schimmel: Breng vocht en schimmelproblemen snel in kaart en voorkom schade of gezondheidsproblemen
 • Insectenplaag: Voorkom vervelende insectenplagen in of om uw huis of bedrijf door het nest van de insecten snel op te sporen en te vernietigen.

De Mogelijkheden

Warmtescan  buitenzijde: Met deze scan maak ik opnames van de buitenkant van uw woning om de buitenschil te kunnen controleren op onregelmatigheden. prijs v.a. €150,00*

Warmtescan binnenzijde: U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Met deze scan maak ik opnames van de binnenruimtes van uw woning om de oorzaken van het discomfort te ontdekken prijs v.a. €250,00*

Warmtescan BASIS (binnen en buiten) met analyse en rapportage: U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Prijs vanaf €275,00*

Warmtescan Extra  binnen en buiten met snel berekening warmteverlies volgens NTA 8800 norm met energiebespaaradvies
Wilt u een goed onderbouwd advies met welke maatregelen u het meest kunt besparen of tegen minimale investeringskosten een beter comfort of verbetering van uw energielabel? Dan is deze optie een goede keuze  Prijs v.a €450,00*
 

Warmtescan TOTAAL met gedetailleerde berekening warmteverlies volgens ISSO 51,53,57 norm met verduurzamingsmaatwerkadvies. Heeft u renovatieplannen m.b.t. isolatie en warmteopwekking en afgifte ? Dan kom ik bij u langs voor een inspectie. Als u gegevens hebt van uw woning/pand zoals bijvoorbeeld over de verwarmingsinstallatie of bouwtekeningen, dan is het handig dat u die van te voren klaar heeft liggen. Heeft u deze gegevens niet? Dat is geen probleem, in de meeste gevallen kunnen we ook zonder prima ‘uit de voeten’.  In het verslag worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Hierbij krijgt u ook een warmteverlies berekening op gebouw en ruimte niveau om een beter inzicht te krijgen of uw energieverbruik past bij uw situatie. Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via ramen, deuren, het dak, de vloer… Hoe zwakker de thermische isolatie is, hoe groter het warmteverlies. Daarnaast reken ik scenario’s door m.b.t. gasloze oplossingen , hybride of volledig gasloos .Aan de voorgedragen oplossingen in het advies koppel ik indicatieve richtprijzen. Op die manier weet u wat ongeveer de kosten zijn als u besluit maatregelen uit te laten voeren. De richtprijzen zijn gebaseerd op ervaringsgetallen en prijzen uit ‘de markt’. 
Prijs vanaf €600,00

Belangrijk

Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden. Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht. 
* de vanaf prijzen gelden voor panden < 125m²  incl voorrijkosten en BTW tot 25km (daarna toeslag op basis van reisduur en afstand) vanuit Honselersdijk

Interesse? Meldt u zich aan voor een warmtescan inventarisatie

CONDITIES

De vanaf bedragen zijn incl. 21% btw.*De vanaf prijzen zijn van gelding voor een woning tot 125m² en 30 km reisafstand  Er wordt en prijsopgave gemaakt op basis van de grootte van de woning en reisafstand.  

Meldt u zich nu aan

voor een warmtescan in de winter

Natuurlijk wilt u ook geld besparen en een comfortabele woning of werkruimte.

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Soort
Aanhef
Naam
Wilt u een inventarisatie bij u op locatie?
Wilt u een vergelijking maken voor levering energie?
Ik wil een offerte op basis van de grootte van het pand en reis afstand ( v.a. prijs is voor woning <125m² excl. reiskosten)
Bouwtekeningen aanwezig?
Na aanpassingen isolatie de Rc waarden bekend?
Toestemming