Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Speedcomfort radiatorventilatoren

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Verbeter het rendement van uw radiator

De SpeedComfort radiatorventilatoren zijn een probleemoplosser die zowel het comfort verhoogt als energie bespaart. Ruimtes worden namelijk sneller en gelijkmatiger verwarmd, wat zorgt voor een verhoogd comfort. Ook kan de CV-ketel eerder moduleren en/of op een lagere aanvoertemperatuur worden ingesteld, dit zorgt voor een lager gasverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Aangename temperatuur duurt (te)lang?

Ruimtes in huis hebt die niet lekker op temperatuur komen? Wie weet zijn de SpeedComfort radiatorventilatoren een oplossing! Het werkt heel eenvoudig: met magneten aan de lange zijkanten bevestig je de ventilator tussen de platen van de radiator. In een langere radiator plaats je met koppelkabeltjes meerdere exemplaren aan elkaar, aangesloten op één voeding. De SpeedComfort gaat dankzij een externe thermostaatschakelaar automatisch werken als de radiator 33 graden of warmer wordt en stopt ook weer automatisch als de radiator afkoelt tot 25 graden. Je plaatst de thermostaatschakelaar bij voorkeur met magneten aan de achterzijde van de radiator, dicht bij de aanvoerleiding van het warme water. De SpeedComfort monteer je uit het zicht, onderin de radiator. Maar hij functioneert net zo goed aan de bovenzijde, tussen de platen. Vaak hebben radiatoren daar een rooster, waaronder de SpeedComfort nauwelijks zichtbaar is.

Speedcomfort Radiatorventilatoren

De Speedcomfort radiatorventilatoren helpen bij het realiseren van forse kostenbesparing. Maar hoe dan? De ventilatoren brengen de warmte die in een radiator of een convector zit, versneld in de ruimte. Die warmte wordt gelijkmatig verdeeld en verhoogt het comfort. Het vermogen dat de radiator kan afgeven aan de ruimte neemt hierdoor toe. De radiatoren worden dus eigenlijk krachtiger. En dat maakt het weer mogelijk om de aanvoertemperatuur in de CV-installatie te verlagen waardoor de CV-ketel minder gas verbruikt. In een gemiddelde woning zijn 4 tot 6 exemplaren voldoende om tot wel 22% te besparen op stookkosten.

Voordelig in gebruik

Bovendien is de netvoeding van de SpeedComfort verliesvrij. Als de SpeedComfort niet in bedrijf is, verbruikt de voeding niets. De SpeedComfort gebruikt per jaar minder dan € 0,16 aan stroom. Overigens is het eventuele verlagen van de aanvoertemperatuur van een CV-ketel iets dat wel enige technische kennis vereist. Mocht je dit zelf liever niet doen, dan kan een CV installateur je daarbij helpen. Zij hebben ook oplossingen voor het zogenaamd “waterzijdig inregelen” van jouw CV-installatie, daarmee zet je nóg een stap naar een zuiniger werkende en comfortabele installatie.

Diverse Sets verkrijgbaar

Sets voor korte tot lange radiatoren inclusief voeding en externe thermostaatschakelaar. Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen!

Energieadviesaanhuis.nl

Neem contact op met uw adviseur van Energieadvies aan huis om u te laten informeren over de mogelijkheden om met een infraroodtoepassing in uw huis, garage of bedrijf kan verwarmen.

MEER OVER RONALD

Meer weten?

Vul even onderstaand contactformulier in en ik informeer u zo snel mogelijk.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Hoe is het warmtecomfort?
Toestemming