Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Isobooster voor duurzame isolatie

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Met uw persoonlijke energieadviseur besparen op uw aardgasverbruik met Isobooster

‘s Zomers en ’s winters het perfecte leefklimaat voor uw woning of werkruimte!

Isobooster

Isobooster isolatiemateriaal is een innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie. De unieke isolatiewerking geschiedt op basis van thermische reflectie. Isobooster is geschikt voor de isolatie van daken, binnenwanden, spouwmuren en vloeren van zowel nieuwbouw als renovatie. Ten opzichte van standaard isolatieplaten is Isobooster isolatiemateriaal:
• Beter voor het milieu gemaakt uit 80% gerecyceld materiaal 
• Een economische keuze
• Effectiever en efficienter in het gebruikIn de wereld van de isolatiematerialen wordt veelal teruggegrepen op conventionele standaarden als steenwol of glaswol. Materialen die eigenlijk ongezond en onhandig zijn, maar gebruikt worden ‘omdat we niet beter weten’. Isobooster maakt gebruik van de reflecterende werking van aluminium.

Hoge isolatiewaarde

Door toepassing van thermische reflectie isoleert Isobooster isolatiefolie beter dan elk ander isolatiemateriaal, wat grote besparing op uw energierekening oplevert.
Afhankelijk van uw eisen kunt u zelf combinaties van of met Isobooster gebruiken. Door de geringe dikte is het zeer eenvoudig om meerdere lagen isolatiemateriaal op elkaar te gebruiken en uw isolatiewaarde zelf te bepalen. Geen enkel ander isolatiemateriaal geeft hogere R-waarden bij dezelfde dikte.

ISOBOOSTER effect

• Isobooster isolatiefolie neemt warmte niet op, maar reflecteert de warmte
• Het Coanda-effect zorgt voor een herhaling van dit effect door een continue luchtstroom.
• Thermische infrarood laat water verdampen, door de beluchting in de spouw wordt waterdamp afgevoerd
• De relatieve luchtvochtigheid daalt, wat resulteert in een beter klimaat
• Ook het materiaal (steen, hout of gips) wordt droger
• Droge lucht isoleert beter en droge materialen geven warmte (1770x!) beter af.
• Niet absorberen maar reflecteren

“Het kan en moet nog slimmer, efficiënter en beter betaalbaar”

Mijn ambitie met energieadvies aan huis is om duurzamere woningen te maken voor iedereen, tegen een betaalbare prijs. Daarvoor blijft technische ontwikkeling nodig: het kan en moet nog slimmer, efficiënter en beter betaalbaar. Daar zet ik me graag voor in, samen met mensen uit de praktijk en wetenschap. Met het advies van energieadvies aan huis is dat mogelijk. We gaan een mooie toekomst tegemoet, een duurzame toekomst voor iedereen!

NEEM NU CONTACT OP MET MIJ

Isobooster reflecterend isolatiemateriaal

Het toepassen van isolatiemateriaal bij renovatie of nieuwbouw heeft doorgaans als doel de warmte in ruimten vast te houden. Er wordt een buffer gecreëerd tussen de wenselijke binnentemperatuur en de ongewenste buitentemperatuur. Warmteverlies wordt veroorzaakt doordat materialen warmtestralen absorberen. In tegenstelling tot conventionele isolatiematerialen als glas- of steenwol, is Isobooster niet gebaseerd op het simpelweg scheiden van warmte en kou. Isobooster isolatiefolie reflecteert de warmtestraling, waardoor deze op vrijwel onveranderde sterkte terug de ruimte in gekaatst worden en er op een simpele manier opnieuw gebruik gemaakt wordt van anders verloren warmte.

Waar komt de warmte vandaan?
Het geheim achter het succes van Isobooster is de reflectie van thermische infrarood straling. Infrarode straling is een band in het elektromagnetische spectrum die ligt tussen zichtbaar licht en microgolven (denk aan de magnetron). In tegenstelling tot andere energiegolven (bijvoorbeeld UV-A), wordt thermische infrarood straling niet door de lucht geabsorbeerd, maar doorgelaten. De straling blijft intact totdat het door een object of oppervlak wordt geabsorbeerd. Er gaat dus geen energie verloren (de straling zwakt niet af). Veel infrarood straling ontstaat doordat zonlicht oppervlakken en objecten opwarmt, waardoor de frequentie van die straling verandert en infrarood ontstaat. Daar waar zonlicht wordt geabsorbeerd, kan infrarood dus doorgaan te verwarmen.
Droge lucht isoleert beter
…en waar gaat het water naartoe?
Deze thermische infrarood straling brengt de watermoleculen in trilling waardoor deze als het ware uiteenvalt; verdampt. Dit effect treedt op bij de zogenoemde ‘ver infrarode straling’ (welke ook door de mens wordt uitgestraald). Je hebt er dus geen extreme hitte of bijzondere apparatuur voor nodig. Het is een heel gangbaar, alledaags verschijnsel.
Om vocht te doen verdampen, ook op plekken waar zonlicht niet kan komen (denk aan kruipruimten en spouwmuren of daken), is het wel essentieel dat de infrarood wordt teruggekaatst. Dat is waar Isobooster komt kijken.
Hoe isobooster water laat verdampen
De kracht van de herhaling
De verdamping die door thermische infrarood wordt veroorzaakt wordt door de reflecterende werking van Isobooster al herhaald en ‘uitgebuit’. Een ander prachtig natuurkundig verschijnsel dat bijdraagt aan de herháling van deze werking is het Coanda-effect. Het Coanda-effect, ook wel plafond-effect genoemd, is het verschijnsel dat een vloeistof- of gasstroom de neiging heeft een bolvormig oppervlak te volgen in plaats van een rechte lijn. De lucht die langs de muur strijkt, veroorzaakt een onderdruk waardoor de opstijgende lucht aan de muur blijft kleven en er een zekere werveling van lucht ontstaat aan het wandoppervlak. Deze lucht wordt vervolgens door de isolatiefolie weer teruggekaatst: het ‘Isobooster effect’.
Hoe werkt isobooster-droog materiaal?
Hoe droger hoe beter
De ontstane herhalende reflectie van themische infrarood zorgt ervoor dat er veel meer vocht verdampt dan anders het geval zou zijn. Mits de waterdamp goed wordt afgevoerd, ontstaat er droge lucht. Droge lucht isoleert twee keer zo goed als vochtige lucht én het zorgt voor een gezonder leefklimaat en een verminderd risico op schimmelvorming. Daarbij wordt ook het vocht uit het materiaal (steen, hout of gips) ‘getrokken’ wat resulteert in drogere wanden. Droge wanden nemen warmte beter op en geven de warmte vele malen beter af dan vochtige wanden. Isobooster maakt hiermee van uw wanden en vloeren een effectieve infraroodstraler! (Lees ook: “Vocht in huis bestrijden met isobooster”.)
Isobooster-isolatiemateriaal- infraroodstraler
De natuurkunde (of beter gezegd de wereld) zit vol waardevolle en bruikbare natuurlijke processen. Met een beetje kennis en inzicht is met minimale middelen groot resultaat te behalen. Zoals zo vaak zit de grootste kracht in de kleinste dingen!
Isobooster is een meerlaags reflecterend isolatiemateriaal die bestaat uit een combinatie van luchtkussenfolie en een reflecterende folie. De folie reflecteert warmte en kan gemakkelijk op maat worden gesneden.

Toepassingen

Voor nieuwbouw en renovatie geldt het volgende:

Nieuwbouw
Vloeren: RC 3,7 = Professional 60 (60 mm)
Gevel: RC 4,7 = Professional 70 (70 mm)
Dak: RC 6,3 = Professional 160 (160 mm)

Renovatie:
Vloeren: RC 2,6 = Professional 40 (40 mm)
Gevel: RC  1,4 = Professional 20 (20 mm)
Daken: RC 2,1 = Professional 40 (40 mm)


Let wel: genoemde materialen zijn de minimum dikten en exclusief de eventuele luchtspouwen vanminimaal 20 mm.


Indien u in aanmerking wilt komen voor subsidie dient u de Iso Booster proffesional te laten verwerken door een proffesionele installateur.

Referentiekaart en subsidies

Meer Informatie? Neem vrijblijvend contact op met onderstaand formulier

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Waar wilt u meer over weten?
Wat wilt u bereiken na een inventarisatie van Energieadvies aan huis?
Wilt u een gratis analyse Werkelijk Energieverbruik Index vul dan onderstaande gegevens volledig in
Inzet Airco als verwarming?
Hoe is het warmtecomfort?
Toestemming