Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

Ionisatie CV pomp

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Uw persoonlijke energieadviseur helpt u te besparen op uw aardgasverbruik.

‘s Zomers en ’s winters het perfecte leefklimaat voor uw woning of werkruimte!

                                                                          

De ionisatie CV pomp vervangt de gasgestookte CV ketel

IONISATIE VERWARMING

HÉT ALTERNATIEF VOOR DE GAS KETEL
De ionisatie CV pomp met ketel maakt het mogelijk om gasloos je huis en/of tapwater te verwarmen d.m.v. IO Technology. In het kort gezegd wordt er in het primaire systeem een geleidende vloeistof opgewarmd door spanning op de Ionisator te zetten. Hierdoor gaan de elektronen en de moleculen in de vloeistof zorgen voor wrijving wat een zeer snelle opwarming (tot 90 graden) van de vloeistof tot stand brengt. Deze warmte wordt via een warmtewisselaar overgedragen aan het secundaire systeem van bijvoorbeeld de cv installatie. Industriële verwarming is met deze techniek ook mogelijk, tot een warmtebereik van 300 graden. In combinatie met zonnecollectoren en/of PVT panelen een buffervat en onze E cv ketel is een besparing van tot wel 60% op de energiekosten mogelijk. Door de E Cv ketel te combineren met een warmtepomp ontstaat er een hybride systeem. Ook is de E cv ketel prima als hoofdverwarming (standalone) te gebruiken.
Zo heeft de ionisatie cv ketel een rendement van maar liefst 100% en is zeer eenvoudig en snel te monteren. De cv-ketel kan meestal op de plaats van de oude gas cv ketel gemonteerd worden en men kan het bestaande leidingssysteem en de radiatoren behouden. hierdoor zal een montage, ook in oudere woningen, geen probleem zijn.

Hoe werkt het

Zuiver water is een slechte stroomgeleider. Maar door toevoeging van ionen aan het water is de geleidbaarheid enorm toegenomen. Hierdoor ontstaat een lagere weerstand tussen de ionisatiepennen die de stroom geleid. De spanning die wordt aangeboden is AC wisselspanning. De stroom door de vloeistof warmt op tot wel 90 graden Celsius.
De weerstand tussen de pennen bedraagt R=U/I.
Het afgegeven vermogen aan het water is P = Ueff x Ieff x Cosinus Phi
Juist door de directe afgifte van warmte, in plaats van de klassieke weerstandsdraad in een dompelbuis, geeft dit minder warmteverlies, een direct regelbaar vermogen en kunnen we terecht spreken over een innovatieve H(oog)R( endement elektrische cv ketel.

ZONDER HOGE INVESTERINGSKOSTEN GASVRIJ VERWARMEN

De ionisatie ketel, in het bijzonder, is snel en eenvoudig te installeren. Het aanwezige verwarmingssysteem kan met uitzondering van de gas- of olie brander en het gasafvoersysteem gewoon verder gebruikt worden. Het gasafvoersysteem hoeft niet verwijderd te worden, maar kan met behulp van een afdekplaat buiten werking gesteld worden. De kosten voor het plaatsen van een ionisatie cv-ketel blijven hierdoor laag. De ionisatie cv-ketel, is in vergelijking met andere moderne verwarmingssystemen zonder meer geschikt voor de vervangingsmarkt, het gebruik in oudere en minder goed geisoleerde woningen.
Doordat bij de CV ketel met ionisatie-techniek geen aanpassingen in de infrastructuur nodig zijn is deze techniek bij uitstek geschikt voor vastgoed dat onder de monumentenbescherming valt.

Voordelen:

– Snelle opwarmtijd doordat er geen weerstandsverlies optreed door een weerstand warmte element.Hoge temperatuur verwarming tot 90 graden.
– Indirecte warmteoverdracht d.m.v. tegenstroom warmtewisselaar.
– Nagenoeg onderhoudsvrij en géén specialistische STEK monteurs .
– Vervangt huidige gasketel één op één.
– Geen ingrijpende aanpassingen aan bestaand verwarming systeem.
– Geen rookgasafvoer nodig dus overal te plaatsen.
– Geruisloos.
– Hoger rendement dan een standaard elektrische ketel.
– Geen uitstoot vervuilende stoffen energie neutraal in combinatie met eigen opwek geen giftige stoffen in geleide middel Maximale eenvoud
– Handelbaar formaat vervangt 1 op 1 huidige ketel de ideale oplossing voor appartementen en woningen met beperkte ruimte
– kostenbesparing door ontbreken rookgasafvoer
– Geen geluidsproductie / overlast te combineren met zowel laag als hoog temperatuur verwarming (radiatoren en vloerverwarming)

Optimale technologie
– Sneller proces dan gasgestookte ketel
– Constante opbrengst, zelfs bij extreme kou
– Geen onderhoudskosten
– Optimale dimensionering
– Het vermogen is modulerend en daarmee garant voor constant comfort
– Waterzijdig inregelen van het systeem bevordert de overdracht van het vermogen

Ook gasloos uw huis verwarmen?

Neem dan nu vrijblijvend contact op met Ronald voor een adviesafspraak

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Soort
Aanhef
Naam
Ik heb interesse in:
Oppervlakte <150 m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Oppervlakte >150-250 m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Oppervlakte >250-350m² Inventarisatie bij u thuis + *voorrijkosten €1,25 per km bij afstand >30 km van uit het Westland
Offerte op maat
Toestemming