Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Infrarood verwarming

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Uw persoonlijke energieadviseur helpt u te besparen op uw energieverbruik.

‘s Zomers en ’s winters het perfecte leefklimaat voor uw woning of werkruimte!

Infrarood verwarming helpt u 30% besparen op de energiekosten

Infrarood Verwarming

Met Infrarood Verwarming is uw leef- of werkomgeving snel op temperatuur. Een behaaglijke warmte, waar ook in huis. Een energieverbruik dat tot 30% lager is dan traditionele verwarmingssystemen. Daarvoor staat infrarood verwarming. Of u nu uw badkamer wilt verwarmen, uw woonkamer, uw slaapkamer of zelfs uw garage, er is altijd wel een infraroodtoepassing die u maximaal kunt integreren.
Infrarood verwarming is goed vergelijkbaar met zonnewarmte. De aangename warmte van de zon is afkomstig van stralingsenergie in het spectrum tussen 750 en 1.000.000 nM (nanometer), het infraroodspectrum. Het zijn elektromagnetische golven die hun energie afgeven aan alle objecten op hun pad, waardoor deze laatste op natuurlijke wijze opwarmen. Infraroodpanelen werken op dezelfde manier: ze stralen energie uit op een frequentie van 10.000 Nm. Die energie zal alles verwarmen in de ruimte waar ze geïnstalleerd zijn: muren, vloer, plafond, meubelen maar ook u en andere mensen aanwezig. U krijgt dus meteen uw portie warmte, rechtstreeks van de infraroodbron en niet indirect via warme lucht. En nog mooier: de niet-opgenomen warmte wordt opnieuw weerkaatst. Daardoor wordt geleidelijk ook de lucht in de ruimte opgewarmd. Het resultaat: de meest aangename, comfortabele en gezonde warmte die u zich kunt wensen.
De panelen die worden gebruikt, zijn kleiner dan radiatoren en de meeste mensen vinden ze mooier dan centrale verwarming Bovendien zijn ze eenvoudig te bevestigen aan de muur of aan het plafond.
Ze zijn echter ook goed te verwerken in andere voorwerpen. Laat een spiegel uw badkamer verwarmen door er verwarmingspanelen in te plaatsen. Of plaats infraroodpanelen in het glas van kunst aan de muur: uw schilderij of foto straalt dan letterlijk en figuurlijk, want hij warmt uw woon- of werkkamer op!
Misschien denkt u dat infraroodpanelen als een extraatje, als bijverwarming. Dat was ooit het geval, maar tegenwoordig is infraroodtechnologie een heel bruikbaar, handig en economisch alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.

                                        

Infrarood vs CV verwarming

                                        

De belangrijkste voordelen

Een gelijkmatige warmteafgifte: uw leefomgeving of werkplek wordt verwarmd waar u het nodig hebt, niet alleen maar in de buurt van de kachel of de radiator.
Een zuinig energieverbruik: fossiele brandstoffen raken op en ook andere manieren om energie op te wekken betekenen een belasting voor het milieu. Zuinig omspringen met energie is daarom de boodschap, en dat doet u met infraroodpanelen. U bespaart er tot 30% energie mee, vergeleken met een gewone centrale verwarming, en met uw eigen opwekking van stroom met zonnepanelen wordt het voordeel nog groter.
Een positief gezondheidseffect: om maar één aspect te vermelden: traditionele verwarmingssystemen verwarmen eerst de lucht en doen die circuleren, samen met de schadelijke stofdeeltjes die zich erin bevinden. Onze verwarmingstoepassingen hebben dat nadelige effect niet, en dat is een zegen voor mensen met allergie of ademhalingsproblemen.

Op het vlak van efficiënte warmte-overdracht zijn stralingswarmte en convectiewarmte eenvoudigweg niet vergelijkbaar. Ze hebben heel verschillende warmte-overdracht eigenschappen en, wat de verwarming van Uw woning, kantoor of werkplaats betreft, is het belangrijk om het verschil te weten.Stralingsverwarmingen verwarmen objecten in de omgeving, die opwarmen en terugstralen. Convectieverwarmingen verwarmen de lucht, die de warmte slecht geleidt en met tocht verdwijnt. Bijgevolg vereist het verwarmen van lucht veel meer energie. Minder ingrijpend dan centrale verwarming : minder verbouwingswerk en een lagere installatiekosten.

Nodige voorzieningen
■ Elektriciteit
■ Ruimte om aan een wand of plafond te hangen
Niet nodig
■ Isolatie achter de verwarming
■ Leidingwerk voor water
■ Opslag van brandstof
■ Schoorstenen
■ Continu onderhoud

Geen Onderhoud Nodig

Infrarood behoeft geen onderhoud en heeft een heel lange levensduur zodat er geen risico bestaat dat de hele installatie na 10 jaar gereviseerd dient te worden.
Infraroodpanelen zijn ideaal voor plafond- of wandmontage.De warmte zal van de panelen uitstralen en de gehele ruimte gelijkmatig verwarmen. Hiermee komt een einde aan koude vloeren, is er geen nood aan een vaak moeilijk te installeren vloerverwarming en ontstaat er vrije ruimte aan de onderzijde van de wanden.
Infraroodpanelen verwarmen de lucht minimaal, maar rechtstreeks de gebouwschil en objecten in een kamer om aldus de thermische massa op te bouwen. Dit vereist een lagere hoeveelheid energie vergeleken met andere vormen van verwarming omdat we direct het warmteverlies in de ruimtes vervangen. Wanneer de temperatuur in de kamer met de juiste regeling op peil gehouden wordt, dan kan dit ook de effectieve verbruikstijd van onze verwarmingen in vergelijking met andere vormen van verwarming verkorten.

Voordelen voor gebouwen

Vermindering van vocht. Infrarood behoudt een hogere temperatuur in de gebouwschil en een lagere temperatuur in de lucht, waardoor vorming van vocht ontmoedigd wordt.
■ Minder condensatie
■ Minder corrosie van metalen delen
■ Minder zoutvorming in metselwerk
■ Minder houtrot en -wormen
■ Minder afbladderen van verf
Infrarood kan gebruikt worden om een zone in een gebouw te verwarmen, hetgeen met convectie niet mogelijk is. Infrarood kan rechtstreeks de mensen verwarmen in de
zones waarin ze de warmte nodig hebben. Constantere temperaturen gedurende werkingstijden – minder warm/koud cycli aan de binnenkant ( bv. pleisterwerk )
van het gebouw. Stralingswarmte en convectiewarmte kunnen niet met mekaar vergeleken worden.

Infrarood verwarming kan worden toegepast in o.a.:

■ Woningen
■ Kantoren
■ Patio’s
■ Veranda’s
■ Winkels en salons
■ Magazijnen en industriële units
■ Horeca
■ Openbare ruimtes
■ Garages
■ Scholen
■ Kerken
■ Ruimtes in overstroomde gebieden
■ Sport en vrije tijd
■ Woonzorgcentra en sociale huisvesting
■ Studentenaccommodaties

Nieuwsgierig naar de besparingen?

Neem Vrijblijvend contact op met Ronald en vraag een adviesgesprek aan.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Hoe is het warmtecomfort?
Toestemming