Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Groene Tips van Ronald

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Lees de Groene tips van Ronald en bespaar veel geld door slimme maatregelen. Vraag om advies!

Geld besparen door Efficiënt douche gebruik

Ik kom te vaak tegen dat het energieverbruik hoger is door een extreem hoog waterverbruik in de badkamer. Waarbij de duur en het type douchekop voor hele grote verschillen kunnen zorgen.

Wist je dat een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen is door je douchegebruik aan te passen? De meesten van ons houden van een lange, ontspannende douche, maar deze luxe kan een aanzienlijke impact hebben op ons warmtapwaterverbruik en energierekening. In dit artikel gaan we bekijken hoe het verminderen van zowel de frequentie als de duur van je douches kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Voorbeeld voor 2 personen 1 douche beurt per dag:
5 minuten met normale douche 60 liter is 96m³ gas per jaar
5 minuten met stort douche 150 liter 239m³ gas per jaar
10 minuten met normale douche is 120 liter 191m³ gas per jaar
10 minuten met stort douche 300 liter warmwater van 40 graden is 478m³ gas per jaar

De Voordelen van Kortere Douches

Laten we beginnen met de voordelen van kortere douches:
Energiebesparing: Elke minuut onder de douche kost niet alleen water, maar ook energie om dat water op te warmen. Door je douchetijd te verkorten, verbruik je minder warm water en verlaag je je energierekening.
Waterbesparing: Minder tijd onder de douche betekent minder waterverbruik. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, aangezien watertekorten wereldwijd een steeds groter probleem worden.
Tijdswinst:Kortere douches betekenen meer vrije tijd in je dagelijkse routine. Je kunt die extra tijd gebruiken om andere belangrijke zaken aan te pakken.

Het Verminderen van de Frequentie van Douches

Het kan een uitdaging zijn om minder vaak te douchen, vooral als je gewend bent aan dagelijkse douches. Hier zijn enkele tips om je te helpen de frequentie te verminderen:
Douche niet meerdere keren per dag: Als je gewend bent om ’s ochtends en ’s avonds te douchen, overweeg dan om je avonddouche over te slaan.
Beperk het aantal douches per week: Probeer in eerste instantie je douches te verminderen tot om de dag en werk dan geleidelijk naar minder vaak.

Het Korter Maken van Je Douche

Om je douches te verkorten zonder het genot ervan te verliezen, kun je de volgende strategieën proberen:
Zet een timer: Stel een timer in voor jezelf om jezelf te dwingen sneller te douchen.
Kies voor een waterbesparende douchekop: Deze douchekoppen verminderen de waterstroom zonder afbreuk te doen aan de waterdruk, waardoor je minder tijd nodig hebt om jezelf te wassen en af te spoelen.
Maak een afspeellijst met korte nummers: Kies voor muziek met korte nummers om jezelf eraan te herinneren dat je snel moet zijn.

Conclusie

Het verminderen van de frequentie en duur van je douches is een eenvoudige maar effectieve manier om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzamere levensstijl. Het kost wat aanpassing, maar de voordelen voor je portemonnee en het milieu zijn de moeite waard. Dus, de volgende keer dat je onder de douche stapt, denk er dan aan om het kort te houden! En bespaar 50% op de energiekosten voor warmtapwater.

Lees meer Groene Tips van Ronald

Geen warmtecomfort en of een te hoog energieverbruik?

Ben je er klaar mee om in de kou te zitten? Een winterse warmtescan biedt de sleutel tot het onthullen van kostbare energielekken en isolatieproblemen die je in de kou laten staan. Tijdens de kille wintermaanden, wanneer de temperatuurverschillen het grootst zijn, biedt deze scan een helder beeld van waar kostbare warmte ontsnapt of koude lucht binnendringt.

Waarom Kiezen voor een Warmtescan van Energieadvies aan huis?
Spot Onzichtbare Problemen: Warmtecamera’s onthullen moeiteloos isolatiegebreken en tocht die met het blote oog niet te zien zijn.

Bespaar Op Energiekosten: Door het oplossen van geïdentificeerde problemen kun je aanzienlijke besparingen op je energierekeningen realiseren.

Verhoogd Comfort: Geniet van een gezelligere en gelijkmatigere binnentemperatuur zonder onaangename tocht.
Milieubewustzijn: Het verminderen van energieverlies draagt bij aan een duurzamere levensstijl en een kleinere ecologische voetafdruk.

Neem Gerichte Actie: Met de informatie uit de warmtescan en aanbevelingen kun je doelgericht verbeteringen aanbrengen en energie-efficiëntie maximaliseren.

Hoe Werkt het?

Ik gebruik een geavanceerde warmtebeeldcamera om temperatuurverschillen in je huis vast te leggen.

Klaar om de Koude Te Slim Af te Zijn?

Dit winterseizoen biedt de ideale gelegenheid om je huis onder de loep te nemen en energieverspilling aan te pakken. Een warmtescan van Energieadvies aan Huis is de eerste stap naar een comfortabeler, efficiënter en milieuvriendelijker huis. 

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET MIJ OP VOOR RESERVERING VAN EEN WARMTESCAN BEZOEK

Lees meer Groene Tips van Ronald

Het Cruciale Belang van Warmteverlies Berekening bij aanschaf van een Warmtepomp

De meest gemaakte fout bij de installatie van de warmtepomp is de juiste grootte ervan.
Een warmtepomp kan je huis duurzaam verwarmen, maar het juiste formaat is essentieel. Ontdek waarom een grondige warmteverlies berekening van onschatbare waarde is..

Optimale Warmtepomp Prestaties:
Aangepaste Efficiëntie: Een warmteverlies berekening onthult de exacte warmtebehoeften van je huis, zodat je de juiste grootte warmtepomp kunt kiezen.

Voorkom over dimensionering: Te grote warmtepompen verbruiken onnodig energie en kosten meer. Een nauwkeurige berekening voorkomt dit. Een te klein gedimensioneerde warmtepomp zorgt ervoor dat tijdens koudere periodes er juist onvoldoende vermogen is.

Kostenbesparingen: Een correct gedimensioneerde warmtepomp leidt tot lagere energierekeningen zonder in te boeten aan comfort.

Milieuvriendelijk: Efficiëntie maximaliseren vermindert je ecologische voetafdruk en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Hoe Werkt het?

Ik insecteer jouw huis en factoren zoals isolatie, ramen en luchtlekken om warmteverlies te berekenen. Met deze gegevens adviseer ik een warmtepomp die precies bij jouw behoefte past.

Jouw Perfecte Comfort Begint Hier:

Voordat je een warmtepomp kiest, laat Ronald van Energieadvies aan Huis je helpen met een nauwkeurige warmteverlies berekening. Zo geniet je van optimale prestaties, kostenbesparingen en een warm thuis. 

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET RONALD

Lees meer Groene Tips van Ronald

Misschien wel de Belangrijkste Groene Tip van Ronald:

Maximaliseer Jouw Energiebesparingen door een Grondige Energie-audit van Jouw Huis

Bij Energieadvies aan Huis geloven we dat kennis de sleutel is tot slim energiegebruik. Daarom willen we graag het belang van een grondige energieaudit onder de aandacht brengen. Ontdek hoe deze audit jou kan helpen om efficiënter met energie om te gaan en tegelijkertijd je huis comfortabel te houden

Wat is een Energieaudit en Waarom is het Relevant?

Een energieaudit is als een gezondheidscontrole voor je huis. Het is een grondige beoordeling van de energie-efficiëntie van je woning, waarbij experts op zoek gaan naar mogelijke bronnen van energieverspilling. Dit kan variëren van slechte isolatie en luchtlekken tot inefficiënte verwarmings- en koelsystemen. Door deze audit uit te voeren, krijg je een gedetailleerd overzicht van hoe je huis presteert op het gebied van energiegebruik en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

De Voordelen van een Energieaudit:

Besparingen op Energierekeningen: Een energieaudit identificeert specifieke gebieden waar je energie verliest. Door deze problemen aan te pakken, kun je je energierekeningen aanzienlijk verlagen.
Verbeterd Comfort: Het oplossen van isolatieproblemen en luchtlekken zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat, met gelijkmatigere temperaturen en minder tocht.

Milieubewustzijn: Door je energieverbruik te verminderen, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan de bescherming van het milieu.

Verhoogde Woningwaarde: Een energiezuinig huis is aantrekkelijk voor potentiële kopers, wat kan resulteren in een hogere woningwaarde.

Subsidiemogelijkheden: Sommige regio’s bieden subsidies en financiële stimulansen voor energie-efficiënte verbeteringen. Een energieaudit kan je helpen deze kansen te benutten.

Onze Aanpak bij Energieadvies aan Huis:

Bij Energieadvies aan Huis zijn we toegewijd aan het helpen van huiseigenaren om hun energiegebruik te optimaliseren. Onze deskundige energieadviseurs voeren een grondige audit uit, waarbij ze je huis van boven naar beneden evalueren. We identificeren zwakke plekken in je isolatie, controleren op luchtlekken en beoordelen de efficiëntie van je verwarmings- en koelsystemen. Na de audit ontvang je een gepersonaliseerd energierapport met aanbevelingen voor verbeteringen en praktische stappen die je kunt nemen om energie te besparen.

Conclusie: Jouw Energie-Efficiëntie Begint Hier

Een energieaudit is een waardevolle investering in de toekomst van je huis en het milieu. Door de problemen op te sporen die je energie-efficiëntie belemmeren, kun je gerichte maatregelen nemen om je energiegebruik te verminderen en je comfort te verbeteren. Neem vandaag nog contact op met Energieadvies aan Huis en ontdek hoe een energieaudit jou kan helpen om slimmer met energie om te gaan en te genieten van alle voordelen die een energiezuinig huis te bieden heeft.

NEEM CONTACT OP MET RONALD VOOR EEN ENERGIEAUDIT

Lees meer Groene Tips van Ronald

Zelf Opwekken en Slim Benutten: De Kracht van Zelf Opgewekte Zonnestroom

Bij Energieadvies aan Huis zijn we gepassioneerd over duurzaamheid en willen we je graag laten zien hoe het opwekken van je eigen zonnestroom niet alleen de planeet helpt, maar ook jouw energierekening verlaagt. Ontdek de voordelen van zelf opgewekte zonnestroom en hoe je deze efficiënt kunt benutten voor een groenere toekomst

Waarom Kiezen voor Zelf Opgewekte Zonnestroom?

Schone Energiebron: Zonne-energie is hernieuwbaar en vermindert je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor je ecologische voetafdruk verkleint.

Lagere Energiekosten: Met zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken, waardoor je energierekening aanzienlijk wordt verminderd.

Financiële Terugverdientijd: Hoewel de initiële investering nodig is, betalen zonnepanelen zichzelf terug door de besparingen op de energierekening en potentiële subsidies.

Energie-Onafhankelijkheid: Zelf opgewekte stroom geeft je meer controle over je energievoorziening en maakt je minder kwetsbaar voor schommelende energieprijzen.

Efficiënt Gebruik van Zelf Opgewekte Zonnestroom:

Slimme Apparaten: Gebruik je apparaten tijdens de zonnige uren om direct te profiteren van de opgewekte stroom en de energiekosten te minimaliseren.

Laden van uw auto: Juist als de zon schijnt is het verstandig om uw stekker hybride of elektrische auto op te laden dit scheelt aanzienlijk ik de kosten daar de prijs van laadstroom van openbare laadpalen tussen de €0,35 en €0,79 per KWh zit.

Opslagtechnologie: Overweeg de installatie van energieopslagsystemen zoals batterijen om overtollige stroom op te slaan voor gebruik tijdens donkere uren dit kan op termijn een interessante optie zijn echter momenteel nog wel een dure oplossing.

Energiebewust Gedrag: Pas je energiegebruik aan door bijvoorbeeld tijdens zonnigste uren energie-intensieve taken uit te voeren.
Monitoring en Beheer: Houd je energieproductie en -verbruik bij met slimme monitoringssystemen om inzicht te krijgen in je prestaties en optimalisatiemogelijkheden.

Onze Ondersteuning bij Energieadvies aan Huis:

Ons deskundige team kan je begeleiden bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste zonnepanelen tot het effectief benutten van je opgewekte stroom. Wij geloven in een holistische aanpak die aansluit bij jouw behoeften en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Samen Vooruit naar Zonnige Energiebesparingen:
Zelf opgewekte zonnestroom is een krachtige stap richting duurzaamheid en kostenbesparingen. Bij Energieadvies aan Huis staan we klaar om je te helpen de voordelen van zonne-energie te omarmen en optimaal te profiteren van je eigen groene energiebron. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we samen een zonnige toekomst kunnen creëren!

LAAT RONALD JE ADVISEREN OVER ZONNESTROOM MAAK NU EEN AFSPRAAK

ALGEMEEN:

Een Warmtescan met energiebesparende oplossingen

Een warmtescan uitgevoerd door Energieadvies aan huis tijdens de winter is een waardevol instrument om energie-efficiëntie in woningen te verbeteren. Deze scans maken gebruik van infraroodtechnologie om temperatuurverschillen in gebouwen zichtbaar te maken, wat kan wijzen op warmtelekken, slechte isolatie en andere energieproblemen. Tijdens de koude wintermaanden zijn deze problemen vaak het meest merkbaar, aangezien de warmte binnenshuis moet worden behouden. De scans helpen pandeigenaren inzicht te krijgen in mogelijke zwakke punten in hun isolatie, ramen, deuren en dak, waardoor ze gerichte maatregelen kunnen nemen om hun energieverlies te verminderen. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar ook in een verminderde ecologische voetafdruk. Bovendien kan een efficiëntere energiebenutting bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat en een lagere afhankelijkheid van verwarmingssystemen. De winter is een ideaal moment voor deze scans omdat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten groter dan 10 graden zijn. Kortom, warmtescans in de winter door Energieadvies aan huis bieden een inzichtelijke en praktische manier om energieverspilling aan te pakken en woon en leef of werk comfort te verbeteren, wat voordelen oplevert voor zowel bewoners en gebruikers als het milieu.

Energiebesparende toepassingen

Energieadvies aan huis biedt een scala aan energiebesparende toepassingen die huiseigenaren kunnen helpen hun energieverbruik te verminderen. Dit omvat advies en implementatie van efficiënte isolatiematerialen voor muren, daken en vloeren, waardoor warmteverlies wordt verminderd. Ze kunnen ook aanbevelingen doen voor het upgraden van ramen en deuren naar energiezuinige modellen om tocht te minimaliseren. Het optimaliseren van verwarmingssystemen, zoals het afstellen van radiatoren en het installeren van radiator ventilatoren helpen bij het verbeteren van het warmtecomfort in huis ok kantoorpand. Het gebruik van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, wordt aangeraden om elektriciteitsverbruik te verminderen. Energieadvies aan huis kan ook zonnepanelen aanbevelen om hernieuwbare energie op te wekken. Het isoleren van leidingen en boilers helpt warmteverlies bij het verwarmen van water te minimaliseren. Het gebruik van slimme technologie, zoals slimme thermostaten en energiemonitoringssystemen, biedt real-time inzicht in het energieverbruik. Het aanmoedigen van gedragsverandering, zoals het uitschakelen van apparaten die niet in gebruik zijn, draagt ook bij aan energiebesparing. Adequaat onderhoud van apparaten zoals verwarmingsketels zorgt voor efficiënte werking. Het implementeren van timers op apparaten kan helpen om onnodig stroomverbruik te verminderen. Het aanbrengen van radiatorfolie achter radiatoren vermindert warmteverlies via muren. Energieadvies aan huis kunt u ook wijzen op subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Het isoleren van de zolder en kruipruimte draagt bij aan een consistente binnentemperatuur. Het aanbrengen van een tochtstrip rond ramen en deuren minimaliseert koude luchtinfiltratie. Het regelmatig reinigen van filters in gesloten ventilatiesystemen systemen verbetert hun efficiëntie. Het gebruik van (hybride) warmtepompen voor verwarming is een duurzame optie die energie en dus geld kan besparen. Het implementeren van regenwateropvangsystemen voor gebruik in tuinen verlaagt het waterverbruik.

Contact met Ronald Oosterwijk:

Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk Westland
Telefoon 06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

OF STUUR HET CONTACTFORMULIER