Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Goede isolatie noodzakelijk tegen onnodig energieverlies

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Goede isolatie noodzakelijk tegen onnodig energieverlies

Goede isolatie noodzakelijk tegen onnodig energieverlies

Met deze koude dagen draait de verwarming overuren en dat is terug te vinden op de energiefactuur. Om te zorgen dat er onnodig energie verloren gaat, is een goede isolatie binnenshuis van belang.

Waarom goed isoleren?

Het is een voor de hand liggende vraag, maar hoe werkt goede isolatie eigenlijk? Wanneer een huis goed geïsoleerd is, houdt het huis de warmte langer vast. Daarnaast kan er minder vocht het huis binnenkomen wat de kans op vochtproblemen verkleint. Ook komt er minder geluid via de muren naar binnen. Maar niet alleen in de winter is een geïsoleerd huis van belang. In de zomer blijft het huis juist langer koel. Een goede isolering van het huis blijft echter niet alleen bij de muren, ook het dak en de vloer kunnen geïsoleerd worden en dat kan heel wat besparingen opleveren.

Dakisolatie

Isolatiemateriaal in het dak zorgt er niet alleen voor dat de warmte niet kan ontsnappen, maar houdt ook vochtdeeltjes die door de regen worden veroorzaakt tegen. Een dak isoleren is niet moeilijk maar is wel bewerkelijk. Zo moeten in de meeste gevallen de plafondplaten verwijderd worden, zodat het materiaal tussen de dakbalken geplaatst kan worden. Daarna moet het plafond weer gemonteerd en afgewerkt worden.

Vloerisolatie

Een goede vloerisolatie is noodzakelijk om te voorkomen dat de kou uit de aarde naar binnen komt. Vloerisolatie is makkelijk zelf te monteren als u een kruipruimte heeft. U plaatst het isolatiemateriaal waarna u het met een purschuim kunt afdichten, zodat er geen lucht meer kan ontsnappen.

Spouwmuurisolatie

Er zijn huizen met een spouwmuur waar niet altijd isolatie in is verwerkt. Het aanbrengen van isolatiemateriaal kunt u zelf doen wanneer u de muur al gaat herbouwen. Wilt u echter een bestaande muur isoleren, dan kunt u dat beter over laten aan een specialist.

Dubbelglas

In veel oudere huizen is nog geen dubbelglas aangebracht. Het aanbrengen van dubbelglas is niet moeilijk maar kost wel veel werk. Vooral in het geval van houten kozijnen aangezien deze nog geverfd moeten worden. Wanneer u kunststof kozijnen heeft, heeft u enige kennis van zaken over het (de)monteren van kozijnen nodig. Ook moet het geheel worden gekit zodat er zo min mogelijk energie kan ontsnappen.

Bron.energienieuws.info