Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Gasloos verwarmen met de tips van energieadvies aan huis

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Gasloos verwarmen met de tips van energieadvies aan huis

Gasloos verwarmen met de tips van energieadvies aan huis

Hoe pak je dat slim aan en wat kost het?
Koken op gas? Hoe lang doen we dat nog? Het is natuurlijk goed nieuws voor het milieu dat de gaskraan steeds verder dichtgedraaid wordt. Maar wat betekent dit voor jou? En stel je wilt van het gas af. Wat kost dit dan? Met drie stappen van Energieadviesaanhuis.nl helpen we je op weg.

Tip 1: Isoleer  je huis
Je wilt de energie in je huis zo efficiënt mogelijk gebruiken. Door het dak, de muren, de vloeren en je ramen goed te isoleren, houd je in ieder geval de warmte binnen. Zo kun je voor jouw huis tot 70 procent energie besparen.

Hoewel een warm huis zonder tocht zeer comfortabel is, wil je wel voldoende frisse lucht in huis. Vergeet daarom niet om goed na te denken over de ventilatie.

Tip 2: Kies het beste verwarmingssysteem
Er zijn tegenwoordig steeds meer alternatieven voor gas. De meest gangbare methode is om je cv-ketel op gas vervangen door elektrische alternatieven, zoals een warmtepomp. Deze installatie gebruikt warmte uit de lucht of uit de grond om water te verwarmen. Dit gebruik je vervolgens voor je verwarming en voor warm water. De temperatuur van dit water is lager dan bij een reguliere HR-ketel.U dient vloerverwarming te hebben of lage temperatuur convector radiatoren. Ook is er een gasloze oplossing met infraroodpanelen welke een sfeervolle aanvulling kunnen zijn in uw interieur.

 

Het vervangen van traditionele radiatoren door lagetemperatuur radiatoren, muur- of vloerverwarming kan in sommige huizen nog meer rendement geven. In combinatie met goede isolatie is er voldoende warmteafgifte om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen met veel minder energie. Bovendien heeft een warmtepomp een opslagvat voor warm water waarmee je lekker kunt douchen.

Tip3: Zelf energie opwekken
Als je geen gas meer gebruikt, maak je automatisch de overstap naar ‘all electric’. In dat geval is het verstandig om de energie die nodig is voor de warmtepomp, andere installaties en licht zelf duurzaam op te wekken met zonnepanelen.

Hoewel je geen gasrekening meer hebt, kun je op die manier ook de hogere kosten voor elektriciteit ondervangen. Voordat je zonnepanelen plaatst, is het goed om precies te berekenen hoeveel elektriciteit je nodig hebt. Zo bepaal je precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Met al deze stappen bespaar je energiekosten en verminder je je voetafdruk. Voor een gemiddeld huis daalt de CO2-uitstoot van 5.000 naar 500 kg.

Wat kost het?
Het is lastig om voor verschillende type huizen met diverse labels een concreet kostenoverzicht te geven. Berenschot heeft berekend dat de verduurzaming (isolatie, warmtepomp en zonnepanelen) van een gemiddelde tussenwoning tussen de 10.000 en 23.000 euro kost. Voor een vrijstaande woning liggen die kosten tussen 11.000 en 34.000 euro. Deze kosten zijn in beide gevallen afhankelijk van het energielabel.

Energieadvies aan huis kan  een maatwerkadvies verzorgen

Besparing per jaar
Als je de investeringen en subsidies in de berekening meeneemt, geldt voor een tussenwoning met verschillende labels de volgende besparing op jaarbasis:
Label A, B: 600 euro
Label C, D: 800 euro
Label E, F, G: 1.550 euro

De besparing voor een vrijstaande woning kan oplopen tot:
Label A, B: 700 euro
Label C, D: 1.150 euro
Label E, F, G: 2.300 euro

Voor veel verduurzamingsmaatregelen zijn subsidies beschikbaar.

 

Voor meer info en advies gaat u naar www.energieadviesaanhuis.nl  bel of whatsapp 06-10122512