Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
06-10122512
info@energieadviesaanhuis.nl

Over De Energie Adviseur

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

“De beste besparing is de energie die u niet nodig heeft”

Mijn naam is Ronald Oosterwijk, thermograaf en uw persoonlijk energieadviseur aan huis. Mijn missie is zowel particuliere als zakelijke energiegebruikers helpen om (veel) geld te besparen.

Ik zeg: Het kan Veel Beter

De energiefactuur is opeens een stuk hoger dan verwacht? Dat kan meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld een verhoogd tarief door een verlenging van het contract naar een variabeltarief. Maar als het tarief hetzelfde gebleven is maar uw verbruik plots gestegen, zou een elektriciteitslek de schuldige kunnen zijn. Om uw verbruik en uw factuur weer onder controle te krijgen is het belangrijk dat u zo’n stroomverlies opspoort en er iets aan doet. 

Mensen vragen mij veel voor inventarisatie van het energieverbruik en de te nemen maatregelen om hierop te om op het gasverbruik te kunnen besparen, en advies voor verduurzaming van de woning.

Bij Energieadvies aan huis kunt u rekenen op een persoonlijk, onafhankelijk advies van uw persoonlijke energieadviseur en tevens thermografisch inspecteur voor het maken van infrarood opnames van de woning om te zien waar er energie verloren gaat.
Ik kan dan ook veel besparen voor klanten en mijn adviestarief verdient u zeker terug. ,,Er zijn nog zoveel woningen die verre van optimaal geïsoleerd zijn, die geen zonnepanelen hebben, waar de euro’s zo door de kieren het huis uit vliegen. Dat kan véél beter. En dat móet ook.’’

Vragen Stellen

Als ik bij een klant over de drempel stap kijk ik als eerste naar de voordeur, waardoor ik binnenkom . ,,Dan zie ik direct of daar lekken zitten. Rondom, de brievenbus, als daar al van alles mis is, is de eerste besparing al binnen.’’
In het kadaster zoek ik van tevoren de woning op basis van bouwjaar. Het energielabel geeft dan meestal geen zuinige A aan, maar eerder een minder zuinige D, E, F of zelfs G.

Als ik dan een verwacht energieverbruik voor die specifieke woning heb en de rekening van de klant ligt véél hoger, dan is er wat aan de hand. En ga ik vragen stellen…

,,De grootste besparing die je kunt bereiken zit in de energie die je niet nodig hebt.’’

Warmtescan

Visualiseren wat voor het oog niet zichtbaar is. Dat is mogelijk met behulp van infrarood fotografie. Op basis van temperatuurverschillen wordt een beeld gevormd van de thermische kwaliteit van een gevel- of dakconstructie en afwijkingen luchtlekkages, waterlekkages, elektrische problemen verwarmingsproblemen.Ook het verlagen van de keteltemperatuur en aanbrengen van radiatorventilatie en radiatorfolie zijn snel en simpel uitvoerbare besparingstips. Voor de warmtelekkages gebruik ik een warmtecamera. Zo’n warmtescan is echter alleen een optie als de buitentemperatuur een graadje 8 of 9 is. En als binnen de verwarming aan staat. Ik hoop dus snel op saaie winterdagen.’’ Dan zie je in een kleurenbeeld heel snel waar de lekken zitten. ,,Verlies van comfort, tocht, koud in huis, zo zonde.’’ 

Stappenplan

Een Persoonlijk Bezoek: Wat te Verwachten?
Wanneer u besluit om gebruik te maken van Energieadvies aan Huis, begint dit met een persoonlijk bezoek op locatie. Het doel van dit bezoek is om een gedetailleerde analyse te maken van uw energiehuishouding. Hieronder schets ik wat u kunt verwachten tijdens dit bezoek.
Stap 1: Het Inplannen van de Afspraak
Na uw verzoek tot een persoonlijk bezoek, wordt er contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen. U kunt de dag en tijd zelf aangeven, en ik zorg ervoor dat ik op het afgesproken tijdstip aanwezig ben.
Stap 2: Introductie en Kennismaking
Bij aankomst zal er een korte introductie plaatsvinden. Tijdens dit moment heb ik de mogelijkheid om uw eerste vragen te beantwoorden en een globale indruk te krijgen van uw situatie.
Stap 3: Inventarisatie van de Situatie
We maken een rondgang door uw woning of bedrijfsruimte om de huidige energiehuishouding in kaart te brengen. Dit omvat een evaluatie van isolatie, verwarmingsmogelijkheden en het elektrisch verbruik.
Stap 4: Pragmatische Analyse
Na de inventarisatie volgt een pragmatische analyse van de situatie. Hierbij zullen we gericht advies geven over de haalbare verbeteringen en besparingen.
Stap 5: Bespaartips en Oplossingen
Ik verstrek u directe en praktische tips om energie en daarmee kosten te besparen. Deze tips variëren van kleine aanpassingen in gedrag tot meer structurele oplossingen.
Stap 6: Maatwerkadvies
Als afsluiting ontvangt u een op maat gemaakt adviesrapport. Dit bevat alle bevindingen en aanbevelingen die specifiek op uw situatie zijn toegesneden.
Ik hoop met dit persoonlijk bezoek u een helder en waardevol inzicht te geven in uw energieverbruik. Het streven is om u handvatten te bieden waarmee u daadwerkelijk kunt besparen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen.

Neem Nu Contact met mij op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Soort
Aanhef
Naam
Wilt u een inventarisatie bij u op locatie?
Wilt u een vergelijking maken voor levering energie?
Ik wil een offerte op basis van de grootte van het pand en reis afstand ( v.a. prijs is voor woning <125m² excl. reiskosten)
Bouwtekeningen aanwezig?
Na aanpassingen isolatie de Rc waarden bekend?
Toestemming