Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Over De Energie Adviseur

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

“De beste besparing is, de energie die u niet nodig heeft”

Mijn naam is Ronald Oosterwijk, Thermograaf, Blower-Door inspecteur en uw persoonlijk energieadviseur aan huis. Mijn missie is zowel particuliere als zakelijke energiegebruikers helpen om (veel) geld te besparen.

Pragmatische benadering


Is je energierekening plotseling gestegen, zonder een duidelijke verklaring? Wellicht heb je het tarief onlangs niet gewijzigd, maar is je verbruik aanzienlijk toegenomen. In dat geval zou een elektriciteitslek de boosdoener kunnen zijn. Om grip te krijgen op je verbruik en je factuur weer in de hand te krijgen, is het cruciaal om energieverlies op te sporen en er direct iets aan te doen.
Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om je energierekening aanzienlijk te verlagen zonder grote investeringen of ingewikkelde technologie. Dat is precies ik van Energieadvies aan huis voor jou kan betekenen. Ik begrijp dat praktische oplossingen vaak de meest effectieve zijn, en daarom hanteer ik een pragmatische benadering om energie-efficiëntie te verbeteren.Ik gebruik geavanceerde warmtescans en Blowerdoor-luchtdichtheidsmetingen om snel en accuraat mogelijke energielekken in je woning te identificeren. Of het nu gaat om slechte isolatie, tochtende ramen of andere energieverspillende factoren, ik vind het probleem en stel praktische oplossingen voor.
Door het aanpakken van deze specifieke knelpunten, help ik je niet alleen om je energieverbruik te verminderen, maar ook om je energiefactuur te verlagen. Geen ingewikkelde technologieën of grote investeringen, maar eenvoudige, doeltreffende maatregelen die direct impact hebben.
Bespaar geld en energie met een pragmatische aanpak. Neem vandaag nog contact op met mij en ontdek hoe ik je kan helpen om weer grip te krijgen op je energieverbruik en kosten.

Vragen Stellen

Als ik bij een klant over de drempel stap kijk ik als eerste naar de voordeur, waardoor ik binnenkom . ,,Dan zie ik direct of daar lekken zitten. Rondom, de brievenbus, als daar al van alles mis is, is de eerste besparing al binnen.’’
In het kadaster zoek ik van tevoren de woning op basis van bouwjaar. Het energielabel geeft dan meestal geen zuinige A aan, maar eerder een minder zuinige D, E, F of zelfs G.

Als ik dan een verwacht energieverbruik voor die specifieke woning heb en de rekening van de klant ligt véél hoger, dan is er wat aan de hand. En ga ik vragen stellen…

,,De grootste besparing die je kunt bereiken zit in de energie die je niet nodig hebt.’’

Warmtescan

Visualiseren wat voor het oog niet zichtbaar is. Dat is mogelijk met behulp van infrarood fotografie. Op basis van temperatuurverschillen wordt een beeld gevormd van de thermische kwaliteit van een gevel- of dakconstructie en afwijkingen luchtlekkages, waterlekkages, elektrische problemen verwarmingsproblemen.Ook het verlagen van de keteltemperatuur en aanbrengen van radiatorventilatie en radiatorfolie zijn snel en simpel uitvoerbare besparingstips. Voor de warmtelekkages gebruik ik een warmtecamera. Zo’n warmtescan is echter alleen een optie als de buitentemperatuur lager een graadje 5 of 6 is. En als binnen de verwarming aan staat. Ik hoop dus snel op saaie winterdagen.’’ Dan zie je in een kleurenbeeld heel snel waar de lekken zitten. ,,Verlies van comfort, tocht, koud in huis, zo zonde.’’ 

Stappenplan

Een Persoonlijk Bezoek: Wat te Verwachten?
Wanneer jij besluit om gebruik te maken van Energieadvies aan Huis, begint dit met een persoonlijk bezoek op locatie. Het doel van dit bezoek is om een gedetailleerde analyse te maken van uw energiehuishouding. Hieronder schets ik wat jij kunt verwachten tijdens dit bezoek.
Stap 1: Het Inplannen van de Afspraak
Na jouw verzoek tot een persoonlijk bezoek, wordt er contact met jou opgenomen om een afspraak in te plannen. U kunt de dag en tijd zelf aangeven, en ik zorg ervoor dat ik op het afgesproken tijdstip aanwezig ben.Tenminste als de omstandigheden het toelaten.
Stap 2: Introductie en Kennismaking
Bij aankomst zal er een korte introductie plaatsvinden. Tijdens dit moment heb ik de mogelijkheid om uw eerste vragen te beantwoorden en een globale indruk te krijgen van jouw situatie.
Stap 3: Inventarisatie van de Situatie
We maken een rondgang door jouw woning of bedrijfsruimte om de huidige energiehuishouding in kaart te brengen. Dit omvat een evaluatie van isolatie, verwarmingsmogelijkheden en het elektrisch verbruik.
Stap 4: Pragmatische Analyse
Na de inventarisatie volgt een pragmatische analyse van de situatie. Hierbij zal ik gericht advies geven over de haalbare verbeteringen en besparingen.
Stap 5: Bespaartips en Oplossingen
Ik verstrek jou directe en praktische tips om energie en daarmee kosten te besparen. Deze tips variëren van kleine aanpassingen in gedrag tot meer structurele oplossingen.
Stap 6: Maatwerkadvies
Als afsluiting ontvangt jij een op maat gemaakt adviesrapport. Dit bevat alle bevindingen en aanbevelingen die specifiek op jouw situatie zijn toegesneden.
Ik hoop met dit persoonlijk bezoek jou een helder en waardevol inzicht te geven in uw energieverbruik. Het streven is om u handvatten te bieden waarmee jij daadwerkelijk kunt besparen. Voor het maken van een afspraak kunt jij contact met mij opnemen.

Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis Werkelijk Energieverbruik Indexatie van uw pand

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Hoe is het warmtecomfort?
Toestemming