Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Blowerdoortesten

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Wat is een Blowerdoortest?

Een blowerdoortest, ook wel bekend als een luchtdichtheidstest, of Qv10 bij nieuwbouw of een N50 bij bestaande gebouw test is een belangrijk instrument voor het meten van de luchtdichtheid van een gebouw. Deze tests worden vaak uitgevoerd om verschillende redenen, waaronder energie-efficiëntie, comfort en gezondheid, en de algehele prestaties van een gebouw. 

Luchtlekken kunnen tochtige en oncomfortabele omstandigheden in een gebouw creëren. Een blowerdoortest kan helpen bij het identificeren van gebieden waar luchtlekken voorkomen, waardoor deze gebieden kunnen worden afgedicht en het comfort voor de bewoners wordt verbeterd.

IK WIL OOK EEN BLOWERDOORTEST

Wat levert een Blowerdoortest U op?

In eerste instantie een besparingen op uw verbruik! Verder een duurzamere woning met een beter Energie Label. Beiden goed voor uw portemonnee.
Is het meten van de luchtdichtheid enkel voor nieuwe woningen?
Ook bij een bewoond huis is het meten van de luchtdichtheid nuttig. Bij de luchtdichtheidstest gaan we dan vooral luchtlekken opsporen in het huis. De meest voorkomende lekken zijn via luchtroosters, ramen en rolluikkasten. Ik toon duidelijk aan waar de aanpassingen in de woningen moeten gebeuren. In veel gevallen zorgt het aanbrengen van siliconenkit al voor een 15% betere luchtdichtheid, met een 10% lager energieverbruik en een hoger comfortgevoel tot gevolg. Het is dus zeker verstandig om de luchtdichtheid van uw woning te laten testen.
Laat de luchtdichtheid van uw woning meten.

Wilt u weten wat u kunt verbeteren aan uw woning als het aankomt op luchtdichtheid?
Dan help ik u graag verder. Wilt u zo snel mogelijk een luchtdichtheidstest laten uitvoeren in uw huis? Neem dan meteen contact op door te bellen naar 0174-251326 of door een e-mail te sturen naar info@energieadviesaanhuis.nl Ik kom dan op de afgesproken datum ter plaatse voor de luchtdichtheidsmeting van uw woning.


Meer weten? Vraag het Ronald

Voordeel door Blowerdoortest?

Meer over Blowerdoortest

Bij de beproevingsmethode luchtdoorlatendheid conform NEN-EN-ISO 9972:2015 wordt het gebouw met behulp van een ventilator op onder- of overdruk gezet en wordt vervolgens de luchthoeveelheid gemeten. Deze meting wordt bij verschillende drukverschillen uitgevoerd. De resultaten van deze meting worden vervolgens weergegeven in een druk/volumekarakteristiek, een grafische voorstelling van het verband tussen de luchtvolumestroom en het luchtdrukverschil. Op basis hiervan kan de volumestroom worden bepaald bij een drukverschil van 10 Pa, de zogenaamde karakteristieke luchtvolumestroom (qv;10;kar).
Een Blowerdoortest is een gestandaardiseerde methode om de luchtdichtheid van een gebouw te meten en te verbeteren.

De resultaten worden uitgedrukt in aantal Liters/ sec/m² lucht en kunnen worden vergeleken met bouwvoorschriften en normen.
Gebouwen met een lage luchtlekkage zijn energiezuiniger en comfortabeler.
Luchtlekken kunnen worden geïdentificeerd en gerepareerd om de luchtdichtheid te verbeteren.
Een Blowerdoortest is een waardevol instrument om energiekosten te verlagen en het comfort in gebouwen te verbeteren.

Een “ACH50 luchtdichtheidsmeting of de N50” is een test die wordt uitgevoerd om de luchtdichtheid van een gebouw te meten bij een drukverschil van 50 Pascal. (simulatie van Windkracht 5 op het pand) Deze meting wordt gebruikt om de hoeveelheid luchtverlies door infiltratie en exfiltratie in een gebouw te bepalen. Het resultaat van deze test wordt uitgedrukt in “Air Changes per Hour at 50 Pascal” (luchtwisselingen per uur bij 50 Pascal), wat aangeeft hoeveel keer het luchtvolume in een gebouw wordt vervangen door infiltratie of exfiltratie bij een drukverschil van 50 Pascal.

CONDITIES

De prijzen op aanmeldpagina zijn prijzen die van gelding zijn voor panden < 300m² incl BTW incl. toeslag reiskosten van €1,00 per km enkele reis.

Geïnteresseerd in onze Blowerdoortest?

Vul dan het contactformulier in of bel direct met Ronald 06-10122512

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Hoe is het warmtecomfort in de winter / storm-achtige dag?
Tocht klachten?
Wanneer wilt u een bezoek?
Tarieven pand tot 300m²+toeslag reiskosten €1,00 per km enkele reis Voor grotere of kleinere panden of meerdere tegelijk VVE of buren prijs op aanvraag. Genoemde prijzen zijn incl. 21% BTW
Toestemming