Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Bespaartips

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Bespaartips

overstappen energieleverancier

Bespaartips

Energieadvies aan huis helpt u graag met een lagere energierekening. Dit doen we door energieleveranciers met elkaar te vergelijken en de voor u voordeligste leverancier uit te zoeken. Kunt u nog niet overstappen naar een andere energieleverancier? Energieadvies aan huis geeft u tips hoe u op een eenvoudige manier toch veel geld kunt besparen op uw lopende energiecontract.

Tips

Isolatie
U kunt zelf al veel doen om te besparen op uw energierekening. Zorg voor een goede isolatie van uw huis. Dubbel glas (laten) plaatsen levert u meteen een flinke besparing op, zeker wanneer u kiest voor het zgn. HR++ dubbel glas. Dit soort dubbel glas is aan de binnenzijde voorzien van een vrijwel onzichtbare, heel dunne metaalcoating, die zonnestraling doorlaat, terwijl warmtestraling vanuit het huis wordt teruggekaatst. Als u zou overstappen van enkel glas naar HR++ dubbel glas, zou u dat een besparing tot wel €  280,- per jaar kunnen opleveren!

Verwarming
Bent u toe aan een nieuwe CV-ketel? Laat u dan vooraf goed informeren en kies voor een CV-ketel die past bij uw gezinssituatie.
Het klinkt logisch, maar ook door het afsluiten van de verwarmde kamers in huis kunt u geld besparen. De warmte blijft immers binnen de kamers en gaat niet verloren in de ruimte. Heeft u toch de deuren liever open in huis, draai dan de radiatoren dicht in de kamers waar u niet hoeft te zijn. Door uw verwarming één graad lager te zetten, bespaart u ongeveer 7% op uw energiekosten (wat neerkomt op € 80,- per jaar voor een gemiddeld gezin).

Verlichting
Veel mensen staan er niet bij stil, maar verlichting is één van de grootste kostenposten op uw energierekening. Spaarlampen aanschaffen voor het hele huis is een goede investering! Laat u niet afschrikken door de wat hogere aanschafprijs, die haalt u er dubbel en dwars uit. Het vervangen van alle gloeilampen in huis door spaarlampen kan u op jaarbasis een energiebesparing tot maar liefst € 250,- opleveren! Bovendien draagt u met spaarlampen uw steentje bij aan een beter milieu.

Apparatuur
Het lijkt een inkopper, maar slim aankopen van nieuwe apparatuur levert u ook een flinke energiebesparing op. Laat u niet verleiden door prijsstunts en acties maar vergelijk uw aan te schaffen apparaten kritisch en let daarbij op het energieverbruik. Kies altijd liever een apparaat met een A-energielabel. Let ook op de stand-by functie. Deze functie kan een flinke aanslag op uw energierekening zijn. Wanneer u een apparaat langere tijd niet gebruikt is het altijd verstandig om het helemaal uit te zetten dan het op stand-by te laten staan, waarbij het apparaat onder spanning blijft. Koop uw apparatuur bewust en zorg ervoor dat het nieuwe apparaat past bij uw gezinssituatie (denk hierbij aan grote koelkasten of vriezers).
Probeer batterijen zo veel mogelijk te vermijden. Ze zijn duur en slecht voor het milieu.

Koken
Ook bewust koken kan u een flinke energiebesparing opleveren. Koken op gas is nog altijd goedkoper dan elektrisch koken. Tegenwoordig is er ook de optie van koken op gas onder glas (keramisch gaskookvlak). Hiermee verbruikt u nog eens 30% minder gas dan op een “traditioneel” gasfornuis. Geeft u toch de voorkeur aan elektrisch koken, denk dan aan een inductiekookplaat. Kies voor pannen die het hele gaspitoppervlak bedekt. Hiermee voorkomt u dat de warmte langs de pan ontsnapt en uw gerecht is sneller klaar. Heeft u nog een “ouderwetse” kookplaat met een waakvlammetje? Door dit uit te zetten bespaart u maar liefst € 30,- op jaarbasis!

Wilt u meer bespaartips? Een objectieve kijk op uw energieverbruik? Maak dan een vrijblijvende afspraak met uw persoonlijke energieconsultant!