Biesbos 2, 2675 RE Honselersdijk
0174-251326
info@energieadviesaanhuis.nl

Analyse verduurzaming

Uw Persoonlijke Energie Adviseur

Meer over analyse verduurzaming

Herkent u zich ook hierin?

 • Renovatie plannen?
 • Te hoog energieverbruik?
 • Geen warmte comfort?
 • Wel of niet van het gas af?
 • Energie label verbeteren?
 • Wat levert de investering mij op aan kosten per maand?
 • Renovatie plannen maar hoeveel isolatie is nog extra nodig?
 • Is mijn afgifte systeem wel geschikt om met een warmtepomp te kunnen verwarmen bij een strenge winter?
 • Waar lekt mijn woning via kieren en ander openingen?
Energiescan groene woonwijzer van Energie advies aan huis

Energiescan Groene woonwijzer

Energiescan Groene Woonwijzer is een inventarisatie bij u op locatie met als basis een gas / warmtenet gestookte woning waarvan het energieverbruik al bekend is. Het dient als ondersteuning van een advies voor het verduurzamen van een woning. Denk hierbij aan verbeteren isolatie en opwek d.m.v. Nieuwe CV ketel (hybride) warmtepomp of infrarood verwarming. De Groene Woonwijzer maakt gebruik van gebouwgegevens om te bepalen waar warmteverlies in een woning optreedt en hoe dit effectief kan worden verminderd. Door de gebouwgegevens in te voeren waaronder het type woning, de grote van de woning en energiekenmerken, wordt de woning als een digitale tegenhanger gesimuleerd. Toevoegen van maatregelen Er kunnen maatregelen ingevoerd worden die het meest kostenefficiënt zijn voor uw specifieke situatie, met de laagste initiële investering of de kortste terugverdientijd. Deze maatregelen zullen een beeld geven van zowel de huidige als toekomstige woning.

De effecten van de genomen maatregelen worden samengevat in een overzichtelijk rapport. Dit rapport bevat informatie over de uitgevoerde maatregelen, de benodigde investeringen en de impact van deze maatregelen. U ontvangt dit via een pdf document. Hierbij wordt uitgegaan van het voortzetten van de huidige omstandigheden met een vergelijking in de toekomst na eventueel genomen maatregelen.

Laat berekenen wat de invloed is van (bijna) gasloze oplossing op uw exploitatiekosten per jaar.

VRIJBLIJVEND CONTACT MET RONALD

Groene Woonwijzer advies

Bij de Analyse verduurzaming hoort een Advies voor het inzichtelijk maken van energieverbruik en exploitatie-kosten. Met een inventarisatie bij u op locatie bekijk ik de mogelijkheden Na inventarisatie maak ik een warmteverliesberekening  hiermee wordt het verwarmingsvermogen bepaald dat nodig is om de binnentemperatuur comfortabel te houden op de koudste dagen van het jaar.

Dit zijn erkende berekenmethoden voor het bepalen van de warmtebehoefte van een een woning of utiliteitsgebouw. In deze berekening wordt rekening gehouden met ventilatie-, infiltratie-, en transmissieverliezen en opwarmtoeslag. Groene Woonwijzer BASIS NTA 8800 snel-berekening voor berekening capaciteit van warmteopwekker. Met deze berekening laat ik zien wat het effect is van isolatiemaatregelen op het energieverbruik en diverse mogelijkheden voor warmte opwek en wat de exploitatiekosten per scenario per jaar zijn. Groene Woonwijzer EXTRA bij renovatie van een woning de gedetailleerde ISSO 51,53,57 methode. Indien capaciteit per ruimte berekend moet worden. Met deze berekening laat ik zien wat het effect is van isolatiemaatregelen op het energieverbruik en diverse mogelijkheden voor warmte opwek en wat de exploitatiekosten per scenario per jaar zijn.

Interesse? Neem dan nu contact op!

 Groene Woonwijzer Totaal

Groene Woonwijzer Totaal analyse bij renovatie van een woning Hiermee wordt er een inventarisatie gemaakt middels een warmteverliesberekening volgens ISSO 51,53,57 Norm aan de hand van bouwtekeningen en de mate van isolatie van de verschillende onderdelen. Met deze versie wordt met een warmtescan en blowerdoor lek detectie test wordt geïnventariseerd waar er onnodige lekkages bevinden. Het algemene karakter van de aangedragen oplossingen/aanbevelingen verandert in een concreet, op uw situatie toegespitst, maatwerkadvies. De beste oplossing kan per woning/pand, erg verschillen. Ik schets dan ook meerdere scenario’s die technische mogelijk zijn waar bij de kosten op de korte termijn én lange termijn inzichtelijk worden. Mijn advies houd rekening met o.a. de kosten van toe te passen materialen en eventuele terugverdientijden en indicatie van de jaarlijkse exploitatiekosten. Mijn oplossingen zijn zoveel mogelijk esthetisch verantwoord en belasten het milieu zo min mogelijk. U krijgt indicatieve richtprijzen welke gebaseerd zijn op ervaringsgetallen en prijzen uit ‘de markt’. Hiermee worden een aantal scenario’s met elkaar vergeleken zoals investering- energiekosten en jaarlijkse expoloitatiekosten per geschetse scenario.

Uw persoonlijke en onafhankelijke energieadviseur helpt u 10-25% besparen op uw energieverbruikskosten.

“De grootste besparing die u kunt maken is, in de energie die u niet nodig heeft! “ VRIJBLIJVEND CONTACT MET RONALD

Tijd voor een Energie-audit

 • Kreeg u een naheffing van uw energieleverancier?
 • Zit u al jaren bij dezelfde energieleverancier?
 • Betaalt u niet te veel voor uw energie?
 • Wat is het effect per isolatie maatregel voor uw energieverbruik?
 • Past uw verbruik wel bij de grootte van uw woning en/ of het aantal bewoners?
 • Wilt u weten of u een gezond binnen klimaat heeft in uw woning?
 • U wilt uw energiegebruik verlagen maar ziet u door de bomen het bos niet meer?
 • U wilt een energiezuinigere woning maar welke stappen moet u allemaal nemen?
Dan wordt het tijd voor een energiescan met een energie bespaar advies door energieadvies aan huis. Neem nu contact met mij op en vul onderstaand formulier even in!

Meld u aan voor een inventarisatie

Natuurlijk wilt u ook geld besparen en Duurzaam bezig zijn. Vul het contact formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Naam
Hoe is het warmtecomfort in de winter / strorm-achtige dag?
Wanneer wilt u een bezoek?
Wilt u een vergelijking maken voor levering energie?
Tarieven pand tot 80-175m² in regio Haaglanden reisafstand tot 25km* (Indien reisafstand is > 25km toeslag €1,00 per km enkele reis) Voor grotere of kleinere panden of meerdere tegelijk VVE of buren prijs in overleg. Prijzen zijn incl. 21% BTW
Toestemming